Znakomita renowacja starej stodoły z zachowaniem istniejącej konstrukcji i materiałów budynku. Bardzo nam się podoba!


W 2013 właściciele kupili stary dom i podjęli współpracę z pracownią Joep van Os Architecten przy jego modernizacji. Ich pragnienia koncentrowały się na dużej ilości światła we wnętrzu, zachowaniu pięknej drewnianej konstrukcji budynku i oryginalnych ceglanych elementów, które miały pozostać widoczne. Powstał piękny dom z salonem, kuchnią, łazienką, biurem i sypialnią.

Wykonano duże okno w salonie na tyłach gospodarstwa, by można było w pełni cieszyć się słońcem i pięknym widokiem. “Wycięto” w tym celu fragment dachu, który optycznie dopełniają teraz lite drewniane żaluzje. Rolety pomagają w lecie znosić upały i dają w zimie wewnątrz ciepło. Listwy wypadają dokładnie w istniejącej formie dachu, ponieważ musiała ona zostać zachowana.

Nowoczesny akcent w salonie to stalowe słupy oraz biały rdzeń, który został umiejscowiony centralnie w salonie. Pod którym umieszczono kuchnię. Pozostała część salonu, od podłogi aż po dach, pozostała otwarta.


  • Więcej informacji znajdziesz na stronie:  https://www.joepvanos.nl

  • Projekt: Joep van Os Architekci, Breda
  • Silne Doradztwo Bouwconstructies, Breda
  • Zdjęcia: Joep van Os
Author